Ricard Vaccaro (1946 - 2016)

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Textos text PORTES ERÒTIQUES, José Montilla

PORTES ERÒTIQUES, José Montilla

Correu electrònic Imprimeix PDF

PORTES ERÒTIQUES

José Montilla, 1990 Exposició Portes eròtiques

D’un temps ençà, la reflexió entorn de la influència del context social i cultural en la creació artística ha provocat tot tipus d’opinions, algunes, força, fins i tot, antagòniques. Hi ha, però, qui amb el seu treball ha demostrat que l’art no només pot reflectir aquest context sinó que pot fer evidents les noves realitats de l’entorn que el nodreix.
És per això, i per moltes altres coses, que la ciutat de Cornellà es troba en deute amb aquest cornallenenc d’adopció que és Ricard Vaccaro.
Ell ha estat – i és – un testimoni excepcional de l’evolució de la nostra ciutat: des de l’expressió del seu roig flamejant que, per moments, pren terreny als grisos i negres de la realitat imposada, fins a l’esclat dels blancs i blaus d’una mediterraneïtat, gresol de cultures farcides de propostes lúdiques. Podríem explicar així, també, la història més recent de la nostra ciutat.
D’aquí el valor afegit d’aquesta nova proposta plàstica de Ricard Vaccaro: la poesia, el traç, la llum, el color... Per què no, la ciutat?

 

DESTACAT

2018. Nova escultura pública a Cornellà de Llobregat en l'espai de record a les víctimes del terrorisme.